Izolimi i nxehtësisë

Ja ku është.

Përfitimet e izolimit të nxehtësisë

Reduktoni kostot tuaja të energjisë

Dritaret kanë një kontribut thelbësor në eduktimin e kostove të energjisë në ndërtesa në përmbushje me rregulloren statutore të izolimit të nxehtësisë. Këtë e realizojmë nëpërmjet izolimit të mirë nga nxehtësia dhe papërshkrueshmëria e lartë.

Shtëpi pasive

Një shtëpi pasive mundëson një temperaturë vazhdimisht të rehatshme si në dimër ashtu edhe në verë pa përdorur një sistem konvencional ngrohjeje dhe ajri të kondicionuar – shtëpia "nxehet" dhe "ftohet" në një mënyrë thjesht pasive

heat_insulation_more_photo.jpg

Reduktoni kostot tuaja të energjisë

Mënyra më e lehtë për të kursyer para

Dritaret kanë një kontribut thelbësor në eduktimin e kostove të energjisë në ndërtesa në përmbushje me rregulloren statutore të izolimit të nxehtësisë. Këtë e realizojnë nëpërmjet izolimit të mirë nga nxehtësia dhe papërshkueshmërisë së lartë. Dritaret e bëra nga profilet GEALAN vinyl janë kursyeset e përsosura të energjisë, sepse vetitë natyrore izoluese të PVC tashmë garantojnë izolim të shkëlqyer të nxehtësisë. Performanca izoluese e nxehtësisë përmirësohet më tej nga thellësia e madhe e instalimit deri në 83 mm dhe dizajni i profilit me shumë hapje me deri në gjashtë hapje. Kjo e mban nxehtësinë brenda dhe të ftohtin jashtë. Dritaret e bëra nga profilet GEALAN ju ndihmojnë të kurseni para, të përmirësoni shumë komoditetin tuaj të jetesës dhe gjithashtu të jepni një kontribut të rëndësishëm në mbrojtjen e mjedisit.

Çfarë është një shtëpi pasive?

Një shtëpi pasive mundëson një temperaturë vazhdimisht të rehatshme si në dimër ashtu edhe në verë pa përdorur një sistem konvencional ngrohjeje dhe ajri të kondicionuar – shtëpia "nxehet" dhe "ftohet" në një mënyrë thjesht pasive. Përdorimi i nxehtësisë së siguruar nga rrezet diellor që shkëlqejnë përmes dritareve dhe nga nxehtësia e gjeneruar nga pajisjet elektroshtëpiake dhe banorët është i mjaftueshëm për të mbajtur ndërtesën në temperatura të brendshme të këndshme gjatë stinës më të ftohtë. Një vlerë vjetore e nxehtësisë termike prej më pak se 15 kWh/(m²a) është e nevojshme për një shtëpi pasive. Kjo korrespondon me një kërkesë të krahasueshme të vajit të ngrohjes prej rreth 1.5 l/(m²a). Për një shtëpi pasive evropiane, kërkesa totale e energjisë duke përfshirë ujin e ngrohtë dhe energjinë elektrike shtëpiake është më pak se 120 kWh/(m²a).

Për më tepër, shtëpitë pasive karakterizohen nga një shkallë e lartë e rehatisë termike. Edhe nëse temperaturat e jashtme janë të ulëta për një periudhë të zgjatur kohe, temperatura e brendshme e sipërfaqes së komponentëve nuk duhet të bjerë nën vlerat e specifikuara. Në këtë mënyrë, shmanget efekti i "rrezatimit të ftohtë" (i cili shkaktohet nga dallime normalisht të mëdha në temperaturë midis një komponenti më të ftohtë strukturor dhe ajrit më të ngrohtë të mjedisit dhe perceptohet nga përdoruesi si një kolaps).

Standardi i shtëpisë pasive është një qasje me kosto të ulët për të reduktuar kërkesën për energji të ndërtesave të reja në minimum dhe, në të njëjtën kohë, për të përmirësuar komoditetin e jetesës. Rezultati i arritur ruan burimet e kursimit të energjisë dhe kontribuon drejt qëndrueshmërisë.

Çfarë kërkesash zënë vend në dritaret si përbërës strukturor?

Dritaret për përdorim në shtëpitë pasive kanë një vlerë veçanërisht të lartë të izolimit nga nxehtësia. Dritarja dhe koeficienti i transmetimit termik Uw duhet të jetë më i vogël ose i barabartë me 0.8 W/(m²K). Kërkesat e performancës për dritare të përshtatshme për shtëpi pasive përcaktohen në udhëzimin e ift WA-15/2 & kuotat Përshtatshmëria e dritareve, dyerve të jashtme dhe fasadave për shtëpi dytësore. Por ky udhëzim nuk përcakton vetëm kërkesat për humbjet termike të krijuara nga dritaret dhe lidhjet e tyre strukturore; ai përcakton gjithashtu vlerat minimale të temperaturës së sipërfaqes për t 'u lidhur me strukturën, xhamin ose zonën e panelit. Kështu sigurohet rehati termike në dhoma dhe shmanget formimi i kondensimit në vende të pafavorshme. Përveç kësaj, janë përcaktuar kërkesat e përdorshmërisë, të cilat duhet të provohen përmes testeve për depërtueshmërinë e ajrit, papërshkueshmërinë nga shiu i ngasjes, rezistencën ndaj erës, forcën mekanike dhe rezistencën ndaj goditjeve në dritare.

Për shkak të vetive të tyre të shkëlqyera të izolimit të nxehtësisë dhe performancës, dritaret e përshtatshme për përdorim në shtëpitë pasive, megjithatë, përdoren gjithashtu kur rinovohen ndërtesat e vjetra ose çdo lloj ndërtese e re.

Izolimi intensiv i bërthamës

IKD_logo-2.pngNë kohët e rritjes së çmimeve të lëndëve të para dhe energjisë, dritaret moderne ndihmojnë në reduktimin e dukshëm të kostove të ngrohjes. Ndaj ndërtuesit dhe rinovuesit nuk kanë nevojë të shqetësohen rreth rritjes së mëtejshme të çmimeve në naftën apo gazin e ngrohjes. Kjo ndodh sepse IKD® izolimi intensiv i bërthamës është një hap vendimtar drejt optimizimit të vetive izoluese të nxehtësisë së dritareve. Të jep qetësinë e përmbushjes së kërkesave të izolimit të nxehtësisë sot dhe në të ardhmen.

Dritaret pasive të pajtueshme me shtëpinë me S 9000

Zhvillimi i një sistemi me vetitë më të mira të izolimit të nxehtësisë nuk ndodh aksidentalisht, por më shumë si rezultat i punës së fokusuar të zhvillimit. Suksesi ynë na dëshmon rrugën e drejtë. Llogaritje të shumta kanë prodhuar vlera të jashtëzakonshme të izolimit të nxehtësisë. Që në fillim, qëllimi i zhvillimit ishte arritja e përshtatshmërisë pasive të shtëpisë dhe kështu vetitë më të mira izoluese të nxehtësisë dhe në përputhje me udhëzimet ift në kombinimet standarde me çelikun. Kjo u realizua nëpërmjet shumës së detajeve inovative të dizajnit të sistemit.

A jeni duke kërkuar për prodhuesit e dritareve në zonën tuaj?

Use our manufacturer locator.

Ka pyetje?

Flisni me ne

AKADEMIA GEALAN

AKADEMIA GEALAN ofron seminare të orientuara drejt tregut mbi tema të tilla si ligji i ndërtimit, shitjet dhe teknologjia e dritareve.

Mos humbisni asnjë lajm!

Dua të marr buletinin "Ndërtesa e Referuar e Muajit" dhe lajmet e GEALAN me E-Mail (afërsisht dy herë në muaj) - pa pagesë dhe që mund t'i shkëpus në çdo kohë.

Gealan

Grupi korporativ GEALAN është një nga prodhuesit kryesorë në Evropë të profileve të vinilit për dritare dhe dyer.

©2023 GEALAN Fenster-Systeme GmbH