Të rinovosh apo të zëvendësosh dritaret e vjetra?

vjetra kanë disa disavantazhe në krahasim me homologët e tyre modernë. Në veçanti, ato nuk janë në gjendje të përputhen me dritaret më të reja në zonat e izolimit termik dhe të izolimit nga zëri. Kjo do të thotë se dritaret e vjetra përballen me kosto të konsiderueshme më të larta të energjisë. Për të përmirësuar këto karakteristika të dritareve, ia vlen të konsiderosh një rinovim ose një zëvendësim të plotë. Kjo përmirëson izolimin termik dhe të zërit, ndërsa modelet e reja gjithashtu ofrojnë mbrojtje shumë më të mirë kundër vjedhjes. Disa opsione janë të disponueshme: Dritaret ose janë zëvendësuar plotësisht ose janë rinovuar, në këtë rast në vulat dhe xhamat e përparmë janë zëvendësuar. Përveç diferencës në kosto, duhet të merret parasysh edhe mosha e dritares si dhe lloji dhe gjendja e ndërtesës. Më pas zgjidhet një nga tre metodat në varësi të situatës.

Zëvendësimi i vulave dhe paneleve të përparme

dritareve është mjaft ekonomik në krahasim me një zëvendësim të plotë ose nëse duam të zëvendësojmë vetëm xhamin. Mund të konsiderohet vetëm nëse struktura e ndërtesës dhe kornizat e dritareve janë në gjendje të mirë. Materialet e ndryshme të mbylljes mund të instalohen dhe përmirsohen në varësi të karakteristikave të dritares. Materiale dhe procese të ndryshme përdoren për izolim më të mirë termik, mbrojtje të optimizuar nga zëri ose për t 'u mbrojtur nga lagështia. Për shembull, në dritaret e vjetra prej druri pa vulë, kjo mund të integrohet në kornizë si një brez. Përveç materialeve të ndryshme të mbylljes, instalimi i paneleve shtesë ose të përparme është gjithashtu i mundur dhe përmirëson izolimin termik të dritareve. Vlera U e xhamave të vjetër mund të përmirësohet deri në 40 përqind. Vlera U është matje e paramtrave të dritares nga përshkueshmëria e nxehtësisë. Kjo metodë gjithashtu përmirëson mbrojtjen nga zhurmat dhe vjedhjet. Një opsion tjetër është instalimi i fletëve të dritareve, të cilat sigurojnë izolim optimal të zërit dhe izolim termik.

Zëvendësimi i xhamit

Nëse korniza e dritares është ende në gjendje të mirë, mund të jetë e mundur të zëvendësoni xhamat për të përmirësuar izolimin termik të dritares. Kjo është veçanërisht e ndjeshme nëse korniza duhet të ruhet për arsye vizuale ose për shkak të mbrojtjes nga trashëgimia. Përveç xhamave të shumëfishtë modernë, mund të instalohen edhe xhama të veshur. Por vlera e tyre U është përgjithësisht më e dobët sesa për xhamat normalë. Përveç kësaj, kur rinovoni një dritare me një oxhak të hapur, është e rëndësishme të konsultoheni me një pastrim të oxhakut para se të filloni rinovimin. Kjo sepse ndryshimi i izolimit të dritareve ndryshon edhe furnizimin e jashtëm me ajër, gjë që mund të ketë ndikim negativ në zjarr.
2-window-3307004.png

Zëvendësimi i plotë i dritës

Zgjidhja më e vlefshme, dhe më e mië në ndërtimet tuaj është zëvendësimi i plotë i dritares. Ky është një investim afatgjatë pasi kostot e kursimit të energjisë do të futen drejpërsëdrejti ne portofolin tuaj. Cilësia e lartë e prodhimit të dritareve jo vetëm që përmirësojnë mbrojtjen nga vjedhjet, izolimin termik, izolim nga zhurmat, por gjithashtu ka një efekt pozitiv në cilësinë dhe rehatinë e jetesës suaj. Ju mund të rrisni lartësine e dritares pët të lejuar edhe më shumë hyrjen e dritës në shtëpinë tuaj.

Mbrojtja nga vjedhja dhe mbrojtja nga zhurmat për dritaret tuaja.

po përhapen gjithnjë e më shumë në Gjermani dhe fokusi po kthehet gjithnjë e më shumë tek sigurimi i shtëpisë. Hajdutët veçanërisht priren të përdorin dritaret për të hyrë në shtëpi. Instalimi i dritareve moderne mund të përmirësojë ndjeshëm mbrojtjen nga vjedhjet në së një shtëpi. Kyçjet e optimizuara i bëjnë gjërat shumë më të vështira për një hajdut. Përveç kësaj, opsione të tjera janë dritaret që mund të mbyllen me çelës ose instalimi i xhamit të sigurisë. Kjo e fundit parandalon që xhami të thyhet në mënyrë që hajduti të mos mund të arrijë brenda për të hapur dritaren.
Por një rol të rëndësishëm luan edhe mbrojtja nga zhurmat. Kjo është veçanërisht e rëndësishme për ndërtesat brenda në qytet ose ndërtesat pranë zhurmës së trafikut. Xhamat e shumëfishtë modernë tashmë mund të ofrojnë përmirësime të konsiderueshme në krahasim me dritaret e vjetra. Në mjedise veçanërisht të zhurmshme, mund të përdoret gjithashtu një xham i veçantë i papërshkueshëm nga zhurma, në mënyrë që dritarja të sigurojë izolim edhe më të mirë nga zhurma e jashtme. Ju mund të gjeni më shumë mbi temën e izolimit akustik të dritareve në faqen:
4-fenstersensor.jpg
A jeni duke kërkuar për prodhuesit e dritareve në zonën tuaj?

Use our manufacturer locator.

Ka pyetje?

Flisni me ne

AKADEMIA GEALAN

AKADEMIA GEALAN ofron seminare të orientuara drejt tregut mbi tema të tilla si ligji i ndërtimit, shitjet dhe teknologjia e dritareve.

Mos humbisni asnjë lajm!

Dua të marr buletinin "Ndërtesa e Referuar e Muajit" dhe lajmet e GEALAN me E-Mail (afërsisht dy herë në muaj) - pa pagesë dhe që mund t'i shkëpus në çdo kohë.

Gealan

Grupi korporativ GEALAN është një nga prodhuesit kryesorë në Evropë të profileve të vinilit për dritare dhe dyer.

©2023 GEALAN Fenster-Systeme GmbH