Klima e shëndetshme e dhomës

Ajër i pastër për një mjedis optimal jetese

Pse është kaq i rëndësishëm ventilimi sistematik?

Ndërtesat

moderne në veçanti janë të izoluara mirë në mënyrë që të humbasim sa më pak nxehtësi kur ngrohen. Kjo do të thotë gjithashtu se nuk mund të bëhet shkëmbim i ajrit të brenshëm me atë jashtë. Ajri i freskët i jashtëm ka një sërë vetish pozitive, jo vetëm për ndërtesën, por edhe për shëndetin tuaj. Ajri i freskët dhe i shëndetshëm përmirëson përqendrimin tuaj dhe kontribuon në një mirëqenie më të mirë fizike.

Ventilimi

i rregullt i dhomës gjithashtu zvogëlon papastërtitë dhe ndotësit në ajër. Në një skenar më të keq, këto mund të çojnë në sëmundje. Kushdo që nuk është në gjendje të kryej ventilim të saktë, ose harron të bëjë këtë, do ti duhet të përballet me formimin e mykut në dritare dhe në apartament.

Kjo nuk mund të jetë vetëm e dëmshme për shëndetin tuaj, ajo gjithashtu ju merr një sasi të madhe të kohës dhe përpjekjeve për të hequr. Dhe shpesh shoqërohet me kosto të larta financiare. Ventilimi i saktë mund të parandalojë këtë lagështi dhe të kursejë kostot. Përveç kësaj, ventilimi i dhomës është një masë parandaluese për të luftuar zhvillimin ose fillimin e alergjive.

Nëse poleni, pluhuri ose qimet e maces mbeten në ajër të dhomës për shumë kohë për shkak të mungesës së shkëmbimit të rregullt të ajrit, rreziku i një sulmi alergjik për personat që vuajnë nga alergjitë është dukshëm më i lartë.

urban-2-1.jpg

Për të parandaluar cilësinë e dobët të ajrit dhe formimin e mykut, është thelbësore që çdo ndërtesë të ajroset rregullisht. Pavarësisht nëse në një apartament apo ndërtesa tregtare, ventilimi i saktë i dhomave luan një rol të madh për shëndetin dhe qëndrueshmërinë e pronës

Me apo pa sistem ventilimi?

Në thelb

ekzistojnë dy opsione për të siguruar një klimë të shëndetshme të dhomës. Ose i ventiloni të gjitha dhomat në ndërtesë në mënyrën tradicionale, duke hapur dritaret, ose përdorni një sistem ventilimi që rregullon automatikisht shkëmbimin e ajrit. Përfitimi i ventilimit manual është i dukshëm: është falas.

Por ajo ka gjithashtu një numër të qartë disavantazhesh. Kur hapet dritarja për ventilim, veçanërisht në dimër, humbet një sasi e konsiderueshme nxehtësie, e cila duhet të kompensohet nga sistemi i ngrohjesku rrjedhimisht kjo reflektohet në kosto përkatëse.

Është gjithashtu e vështirë të vlerësohet se sa shpesh dhe sa gjatë dritaret duhet të mbahen të hapura për të siguruar ventilim optimal. Për më tepër, njerëzit shpesh harrojnë të mbyllin menjëherë dritaren, në këtë rast kërkohet një sasi e madhe e ngrohjes shtesë.

caire_smart

Këto probleme eliminohen automatikisht me anë të ventilimit të integruar të dritares. Sistemet e përshtatshme të ventilimit me rikuperimin e nxehtësisë minimizojnë humbjen e nxehtësisë. Dritarja gjithashtu nuk duhet të hapet më për ventilim.

Shkëmbimi i

ajrit është plotësisht automatik falë sensorëve të instaluar. Ambientet janë gjithashtu të ventiluara rregullisht kur nuk jeni në shtëpi. Modele të ndryshme mund të kontrollohen edhe kur jeni jashtë përmes WLAN-it. Dritaret e mbyllura gjithashtu pengojnë insektet të hyjnë në ndërtesë, veçanërisht në verë. Disa modele përfshijnë një filtër që filtron grimcat e dëmshme, të tilla si poleni dhe pluhuri, nga ajri. Përveç kësaj, ventilimi i dritareve mund të përmirësojë mbrojtjen nga zhurmat.

Të gjitha sistemet e ventilimit mund të përdoren në një ndërtesë të re ose mund të instalohen në dritaret ekzistuese. Dritarja e ventilimit mund të jetë e pajisur gjithashtu. Një aspekt tjetër pozitiv, veçanërisht për shtëpitë ose apartamentet e banuara nga pronarët, është se një sistem i integruar i ventilimit të dritareve mund të rrisë vlerën e pronës. Kjo natyrisht vlen edhe për qëndrat tregtare. 

Ventilatorët tanë GEALAN-CAIRE® për dritare

Për të përmirësuar ajrin e dhomës suaj, ne ofrojmë një shumëllojshmëri ventilatorësh për dritare që janë të përshtatshëm për t 'u përdorur në lloje të ndryshme dhomash. Produktet tona të ventilimit janë në dispozicion vetëm nga kompanitë tona partnere, të cilat janë gjithashtu përgjegjëse për instalimin e tyre në mënyrën e duhur. Prodhuesin më të afërt të dritareve ju do e gjeni duke bërë kërkimin tuaj tek kutia eProdhuesit

GEALAN-CAIRE Flex

GEALAN-CAIRE Flex është një ventilator pasiv që mund të instalohet lehtësisht në një dritare ekzistuese.

Teknologjia

saktë që ësht përdorur në ventilimin e kthimit siguron shkëmbim optimal të ajrit pa pasur nevojë të hapni dritaren.

 

caire-unsichtbar.png 


ventilation_integrated.png

GEALAN-CAIRE® Flex

Në të kundërt, GEALAN-CAIRE® Smart është një ventilator aktiv. Ajo ka sensorë të integruar për temperaturën dhe lagështinë të cilat i përdor për të garantuar një klimë optimale të dhomës.

Ajo gjithashtu siguron një nivel të lartë të rikuperimit të nxehtësisë në mënyrë që të humbasë sa më pak energji të jetë e mundur. Filtri i integruar i modelit inteligjent heq polenin, pluhurin dhe qimet e maces nga ajri, duke e bërë atë ideale për ata që vuajnë nga alergjia.

Një karakteristikë tjetër është kontrolli nëpërmjet WLAN. Kjo e lejon atë të ndizet ose të fiket ndërsa jeni jashtë shtëpisë.

 

Ventilimi i rregullt: ja se si funksionon

Kushdo që dëshiron të sigurojë ajër të shëndetshëm të dhomës pa një sistem ventilimi duhet të jetë i vetëdijshëm për disa gjëra. Strategjia e duhur varet në lidhje me dhomën që ne i referohemi.

Në dhomat tuaja duhet të shmangni

një dritare me pjerrësi pasi, në këtë rast, humbja e ngrohtësisë është shumë e lartë. Ndotjet ose niveli i lartë i nxehtësisë ose lagështisë duhet të hiqen me ventilim të drejtpërdrejtë. Ky është veçanërisht rasti kur gatuani ose bëni dush.

Nëse po thani rrobat në apartament, në atë dhomë rekomandohet një dritare e pjerrët. Rritja e nivelit të ventilimit është gjithashtu e këshillueshme nëse është identifikuar lagështi në ndërtesë.

Përndryshe qasja ndaj ventilimit varet nga mënyra se si përdoret dhoma. Në mënyrë ideale, dhomat e gjumit duhet të furnizohen me ajër të pastër nëpërmjet një dritareje të hapur gjatë natës.

Nëse moti është shumë i ftohtë, veçanërisht në dimër, një ventilim i shkurtër, por intensiv i dritareve, ku dritaret janë të hapura gjerësisht, duhet të bëhet në mëngjes. Për të parandaluar lagështinë, të gjitha dhomat gjithashtu duhet të ajrosen intensivisht rregullisht për një kohë të shkurtër.

Kjo është veçanërisht e këshillueshme në rastet kur cilësia e ajrit është e ulët. Dhomat nëntokë (bodrumet ) bëjnë përjashtim pasi ajri i ngrohtë që godet sipërfaqen e murit të ftohtë ka tendencë të krijojë lagështi. Dhoma të tilla duhet të ajrosen vetëm natën në verë. Kohëzgjatja e ventilimit nuk është e rëndësishme në dimër.

Në banjë dhe kuzhinë, ventilimi është i këshillueshëm pas gatimit ose dushit.

Kërkesat ligjore të sistemeve të ventilimit

Planifikuesi dhe tregtia duhet të jenë në përputhje me rregulloret ligjore dhe vlerat kufizuese gjatë një ndërtimi të ri, si dhe për një rinovim. Këto garantojnë që të mos priten qoshet në lidhje me shtrëngimin e dritares si dhe shkëmbimin e ajrit dhe që të arrihet një cilësi e pastër e ajrit. Kjo është përgjegjësia e planifikuesve dhe tregtisë përkatëse. Ata duhet të sigurojnë një shkëmbim të pavarur të ajrit nga përdoruesi sa herë që të paktën një e treta e dritareve ekzistuese ose një e treta e zonës së çatisë zëvendësohet si pjesë e një rinovimi.
A jeni duke kërkuar për prodhuesit e dritareve në zonën tuaj?

Use our manufacturer locator.

Ka pyetje?

Flisni me ne

AKADEMIA GEALAN

AKADEMIA GEALAN ofron seminare të orientuara drejt tregut mbi tema të tilla si ligji i ndërtimit, shitjet dhe teknologjia e dritareve.

Mos humbisni asnjë lajm!

Dua të marr buletinin "Ndërtesa e Referuar e Muajit" dhe lajmet e GEALAN me E-Mail (afërsisht dy herë në muaj) - pa pagesë dhe që mund t'i shkëpus në çdo kohë.

Gealan

Grupi korporativ GEALAN është një nga prodhuesit kryesorë në Evropë të profileve të vinilit për dritare dhe dyer.

©2024 GEALAN Fenster-Systeme GmbH