Pragu

Pse një prag i mirë është i rëndësishëm dhe çfarë duhet të kërkoni kur zgjidhni

Pragjet zakonisht nuk janë një element i ndërtesës që ju i kushtoni shumë vëmendje. Nga ana vizuale, ato thjesht shënojnë një vijë ndarëse midis brenda dhe jashtë. Por ky nuk është funksioni i vetëm i pragjeve. Ato mbulojnë kyçet e prapanicës dhe shërbejnë si një ndalesë më e ulët për gjethen e derës. Përveç kësaj, ata që flenë ndihmojnë në izolimin termik, duke ngarë shiun dhe papërshkueshmërinë nga era dhe reduktimin e zhurmës. Këto janë të gjitha aspektet që janë të rëndësishme për një atmosferë jetese të rehatshme, të sigurt dhe të rehatshme. Në seksionet e mëposhtme, ju mund të lexoni për gjithçka që duhet të merrni në konsideratë në lidhje me gungat e shpejtësisë dhe arritshmërinë.

Lidhja midis hapësirës së brendshme dhe asaj të jashtme

Cili është qëllimi i pragut të derës?

Pavarësisht se cilin variant zgjidhni, qëllimi kryesor i një pragu është ndarja e dhomave nga njëra-tjetra. Pragu i një dere të përparme ndan hapësirën e banimit nga zona e pronës jashtë shtëpisë. Pragu i një ballkoni ose dere patio ndan kopshtin nga sallonet.

Çdo prag është pjesa lidhëse midis pjesëve anësore dhe vertikale të një kornize dere. Ata që flenë ndryshojnë në thelb sipas vetive të tyre të produktit si materiali, pamja, lartësia, izolimi termik ose papërsosmëria, për shembull kundër druve ose shiut të ngasjes.

Si në ndërtesat e reja, ashtu edhe në projektet e rinovimit, aspekti i arritshmërisë po vihet gjithnjë e më shumë në fokus. Kjo do të thotë se pragu i dyerve të nivelit të dyshemesë, që thjeshton tranzicionin midis brenda dhe jashtë , konsiderohen që nga fillimi i fazës së planifikimit dhe zbatohen gjatë fazës së ndërtimit.

Bodengleiche Türschwelle am Hauseingang

Pse është i rëndësishëm një prag i mirë? Çfarë i dallon ata?

Një prag jo vetëm për derën e përparme

Kur mendon për pragjet, ndoshta të vjen në mendje pragu i derës së përparme. Nëse i kaloni nga jashtë në mot të keq si shiu, dëbora apo erërat e forta, do të gjendeni në shtëpinë tuaj të ngrohtë dhe komode. Dera e përparme me pragun e saj shënon një tranzicion, si të thuash, i cili mbron brendësinë e ndërtesës nga depërtimi i lagështisë, druve ose zhurmës. Përveç kësaj, kombinimi ideal i derës dhe pragut, me vetitë e tij të tilla si étanche dhe vetitë optimale izoluese, siguron që nxehtësia të qëndrojë aty ku dëshironi ta mbani, domethënë në brendësi. 

GEALAN ofron dërrasa dyersh që jo vetëm përshtaten në derën e përparme, por edhe në ballkon ose derë patio. Kjo do të thotë se kalimi midis jashtë dhe brenda është i papjekur dhe i sigurt në çdo pikë të shtëpisë.

Zgjidhje pa pengesa e menduar mirë

Për të siguruar që hyrja dhe dalja në derën e përparme është po aq e lehtë sa në ballkon apo derë patio, kërkohen zgjidhje pragu të menduara mirë si ato të ofruara nga GEALAN.

Në mënyrë ideale, këto nuk janë vetëm rezistente ndaj rrëshqitjeve për instalim, por ofrojnë gjithashtu aksesueshmëri të pakufizuar në të gjithë ndërtesën. Me pragun e derës së përparme të nivelit të dyshemesë, të derës së patios dhe të derës së ballkonit, si ato që gjenden në gamën tonë të produkteve, ju me sukses evitoni rreziqet e tretjes dhe në vend të kësaj ofroni qasje të rehatshme në nivel tokësor nga jashtë në brendësi dhe anasjelltas.

Pse është ideale të ndërtojmë pa pengesa?

Tranzicione bashkëkohore për të ardhmen

Pragjet e ulta janë aktualisht standardi. Megjithatë, për shkak të avantazheve të qarta, pragu i rehatisë në nivelin e dyshemesë po vihet gjithashtu gjithnjë e më shumë në fokus midis ndërtuesve privatë.

Ka shumë arsye për këtë. Fokusi është në ndërtimin e qëndrueshëm. Në këtë kontekst, kjo do të thotë të mendosh për të ardhmen e vet kur ndërton një shtëpi ose rinovon në një moshë më të re. Duke inkorporuar tranzicione të qëndrueshme në planifikimin dhe zbatimin tuaj sot, ju krijoni një ndërtesë që mundëson lëvizje të sigurt për të gjithë.

Në rastin më të mirë, ju do të jeni ende në gjendje të jetoni në shtëpinë tuaj të zakonshme në 20, 30, 40 apo edhe 50 vjet, edhe nëse nuk jeni më aq të sigurt ose jeni të varur nga ndihma e patericave, shkopinjve të ecjes ose një shëtitësi. 

Ushtrime pa komplekse në çdo moshë

Dhe jo vetëm në pleqëri mund të ndodhë një dëmtim fizik. Për njerëzit që tashmë janë të kufizuar në lëvizshmërinë ose kapacitetin fizik, çdo përplasje shpejtësie mund të jetë një rrezik i mundshëm për t'u tretur. Prandaj, duhet ta shmangni këtë rrezik dhe t'i mbani pragun tuaj të ulët ose në nivel me dyshemenë në mënyrë që të lëvizni nga dhoma në dhomë pa përpjekje dhe pa u shqetësuar.

Rehati më e madhe

Pavarësisht nga mosha apo gjendja juaj fizike, zgjidhjet e pragut të nivelit të tokës si varianti i produktit të nivelit të dyshemesë GEALAN-COMFORT® janë thjesht më të rehatshme dhe më të volitshme. Nuk është e nevojshme të mendoni për ekzaltimin kur bëni tranzicionin, por mund t'i përqendroni mendimet tuaja në gjëra më të rëndësishme. Për familjet, avantazhi është se edhe më të vegjlit nuk janë të ekspozuar ndaj rreziqeve të trefishta, për sa kohë që stërvitin këmbët e tyre të sigurta.

Estetikë e sofistikuar

Në veçanti, pragu pa pengesa GEALAN-COMFORT® ofron jo vetëm avantazhe praktike, por edhe një pamore vendimtare. Tranzicioni i qetë pa një prag të dukshëm rezulton në një zgjidhje estetikisht jashtëzakonisht të sofistikuar që i bën katër muret tuaja më elegante dhe shtëpiake në të njëjtën kohë.

barrierefreie Zugänge
[Pragjet e nivelit të dyshemesë si standard në hapësirat moderne të jetesës]

Fjetësit modernë nga GEALAN

Ka dy lloje të fjetësve modernë nga të cilët duhet të zgjedhësh në ofertën tonë. Nga njëra anë, ndërtuesit e shtëpive dhe renovuesit do të gjejnë pragun standard të provuar dhe testuar në gamën e tyre, dhe nga ana tjetër, zgjidhja e re e produktit GEALAN-COMFORT® impresionon me aksesueshmëri absolute dhe vlera të shkëlqyera të izolimit termik, të cilat ndihmojnë në uljen e kostove të tyre të ngrohjes.

Në çdo rast, një nga dy pragut e dyerve në portofolin e produkteve GEALAN është zgjedhja e duhur për projektin tuaj të ndërtimit.

Siç mund të shihet në pamjen e përgjithshme, të dy variantet ndryshojnë kryesisht në aspektin e lartësisë, pajtueshmërisë së sistemit, rehatisë dhe pamjes.

  Pragu standard GEALAN-COMFORT® 
Lartësia 20 mm 0 mm
Disponueshmëria I përshtatshëm për të gjitha sistemet GEALAN me thellësi instalimi 74 mm dhe 82.5 mm I përshtatshëm për të gjitha variantet e kornizës së platformës së sistemit S 9000 
Siguria e transportit Nga transporti në instalim, pragu mbrohet me një film mbrojtës. Kjo parandalon dëmtimet si gërvishtjet dhe kështu kursen kohë dhe nerva.
Izolimi termik
  • Vlera të shkëlqyera izolimi që mbajnë nxehtësinë brenda ndërtesës
  • Parandalimi i formimit të kondensimit
Rehati Transferim i lehtë për shkak të lartësisë së përgjithshme të ulët Qasje e volitshme, në nivelin e tokës për shkak të terrenit të nivelit
Stabiliteti Lidhja e ngurtë midis PVC dhe pjesëve të aluminit
Optika Optika me cilësi të lartë për shkak të dizajnit të qëndrueshëm me thellësi të ulët instalimi Estetikisht e sofistikuar për shkak të tranzicionit rrjedhës
Arritshmëria
Jo
Po

Për shkak të rehatisë së pamposhtur të pragut të nivelit të nivelit dhe pamjes tërheqëse, GEALAN-COMFORT® është edhe më bindës se pragu standard i provuar dhe i testuar.

A jeni duke kërkuar për prodhuesit e dritareve në zonën tuaj?

Use our manufacturer locator.

Dyert e përparme

Gjej derën e djathtë për pragun e hyrjes.

Ke ndonjë pyetje?

Ju lutem na kontaktoni.

Mos humbisni asnjë lajm!

Dua të marr buletinin "Ndërtesa e Referuar e Muajit" dhe lajmet e GEALAN me E-Mail (afërsisht dy herë në muaj) - pa pagesë dhe që mund t'i shkëpus në çdo kohë.

Gealan

Grupi korporativ GEALAN është një nga prodhuesit kryesorë në Evropë të profileve të vinilit për dritare dhe dyer.

©2024 GEALAN Fenster-Systeme GmbH