Xham i papërshkueshëm nga zëri për më shumë rehati dhe më pak zhurmë

Redukto zhurmën me dritaret e duhura 

Izolimi akustik është duke u bërë gjithnjë e më i rëndësishëm në ndërtesat moderne. Sa më shumë njerëz jetojnë në brenda qyteteve ose pranë rrugëve me trafik të ngarkuar, është e rëndësishme të siguroni sa më ekspozim ndaj zhurmës mjedisore. Përndryshe, kjo mund të shkaktojë stres dhe probleme të tjera shëndetësore. Të gjithë e perceptojnë ndryshe zhurmën në varësi të zhurmave që u ekspozohen çdo ditë. Por shumë njerëz janë të prirur ndaj stresit të lidhur me zhurmën. Në përgjithësi, arsyet e një gjumi stresues mund të ndodhin nga një niveli të lartë dhe të vazhdueshëm të zhurmës prej 60 dB. Dhe shëndeti i një personi mund të përkeqësohet nga ekspozimi i zgjatur i një zhurme mbi 80 dB

woman_relaxed.jpg

Perceptimi i zhurmës njerëzore

Çdo person e percepton ndryshe zhurmën. Ajo që dimë me siguri është se një nivel i vazhdueshëm i zhurmës prej 60 decibel e lart stimulon stres gjatë gjumit, dhe nga 80 decibel, shëndeti juaj mund të fillojë të përkeqësohet. Ja disa shembuj për të demonstruar nivelet e zërit të përjetuara nga një distancë deri në 10 metra.
10 dB: Frymëmarrja, faqet që ndryshken
50 dB: Stuhitë, zhurmat e frigoriferit
70 dB: Televizioni, zhurma e trafikut
90 dB: Kamion,
çekiç 130 dB: Garë makinash, avion luftarak

Dritaret kundër zhurmave ndalojnë edhe zhurmat shumë afër derës suaj.

Dritaret janë pjesët e një ndërtese më të ndjeshme ndaj ndotjes nga zhurma e jashtme. Prandaj, dritaret rezistente ndaj zhurmave janë veçanërisht të rëndësishme në zonat e brendshme të qytetit ose pranë aeroporteve, linjave hekurudhore ose rrugëve kryesore. Ato ju lejojnë të shijoni një hapësirë jetese urbane dhe lidhje të favorshme transporti me një nivel të këndshëm zhurme në apartament në shtëpi, madje edhe në këto lloj vendesh. GEALAN Hafen-City-Fenster® është projektuar posaçërisht për jetesën brenda qytetit. Emri vjen nga zona e sapo krijuar e banimit në zemër të Hamburgut; modeli siguron mbrojtje nga zhurma kur dritarja është e mbyllur ose edhe pjesërisht e hapur. Teknologjia unike lejon zvogëlimin e zhurmës deri në 63 dB kur dritarja është e mbyllur. Në një pozicion të pjerrët, izolimi i zërit mund të absorbojë deri në 34 dB. Kjo mundëson një reduktim të konsiderueshëm të zhurmave në natyrë së bashku me ventilimin natyror. Këto karakteristika e bëjnë GEALAN Hafen-City-Fenster ® modelin ideal për apartamentet që janë brenda qytetit.
hafen-city.jpg

Izolim akustik me sisteme moderne ventilimi

Sistemet e ventilimit GEALAN-CAIRE ® arrijnë vlera optimale të izolimit të zërit. Pavarësisht se cilin sistem zgjidhni, efekti i zhurmave në dritaret tuaja të jashtme qëndron në një nivel vazhdimisht të lartë. Ventilimi pa lejuar që zhurma e rrugës dhe e trafikut të depërtojë brenda dhe të ketë një avantazh të madh në krahasim me hapjen e dritareve. Sistemet aktive GEALAN-CAIRE® sistemet e ventilimit kanë ventilatorë të fuqishëm, por të qetë dhe shtresa që përthithin zhurmat. Kjo mban zhurmën jashtë dhe ajri i pastër vjen në mënyrë sa më të qetë të jetë e mundur. Mund të shijosh paqen dhe qetësinë dhe të flesh i qetë..
caire_wohnung-1.jpg

Kategorizimi i nivelit të izolimit të zhurmës përcaktohet në varësi të vendndodhjes së ndërtesës

Dritaret rezistente ndaj zhurmës janë të disponueshme në kategori të ndryshme izolimi. Kategoria e izolimit optimal mund të zgjidhet në varësi të nivelit të zhurmës që ka ambjenti përreth në ndërtesën tuaj. Ekzistojnë gjashtë kategori të izolimit të zhurmave

Dritaret që ka kanë më shumë se 20 vite që janë vendosur kryesisht kanë vetëm një xham dhe për këtë arsye sigurojnë shumë pak mbrojtje ndaj zhurmave. Në këto raste, duhet të merrni parasysh zëvendësimin e dritareve nëse konstatoni se zhurma e jashtme është shumë e madhe. Dritaret moderne me mbrojtje nga zhurmat janë të dizajnuara me xham të shumëfishtë, i cili siguron që një sasi e caktuar e zhurmës të mbetet jashtë. Ndarja në kategori e niveleve të mbrojtjes nga zhurma varet nga niveli i zhurmës në ambjent dhe nga distanca e shtëpisë me burimin e zhurmës. Kategoritë e izolimit të zhurmave duhet të përshtaten në përputhje me rrethanat dhe kushtet. Në këtë rast, duhet të konsultoheni me një ekspert për t 'u siguruar që të zgjedhjen e duhut të xhamave. Kjo për arsye se izolimi i tepërt nga zhurmat jo vetëm që është i shtrenjtë por mund t'iu çojë edhe në një akustikë të padëshiruar në shtëpi. Pra, mund të ndodhë që zhurmat mund të hyjnë lehtësisht brenda ndërtesës duke krijuar pakënaqësi.
Niveli
Klasa e izolimit të zhurmës i izolimit të zhurmave në dritareNumri i automjeteve në orëDistanca nga shtëpia në rrugë
125-29 dB10-50> 40m
230-34 dB10-5025m - 40m
335-39 dB50-20025m - 40m
440-44 dB1.000 - 3.000100m - 300m
545-49 dB1.000 - 3.00035m - 100m
6> 50 dB> 40m> 40m

Kurseni para me fonde nga KfW

Banka e zhvillimit Kreditanstalt für Wiederaufbau (KfW) mbështet ndërtimin e ndërtesave që kursejnë energji. Nëse një ndërtesë ka izolim të mirë termik, dritaret gjithashtu mund të subvencionohen me fonde nga KfW, nëse ato japin një kontribut pozitiv në efikasitetin e energjisë së ndërtesës. Nëse kanë një vlerë U prej 0.95 ose më pak, mund të rimbursohen deri në 10 përqind të çmimit të blerjes së dritareve. Vlera U është një masë e izolimit termik të komponentëve të një ndërtese, siç janë dritaret. Por ky financim nuk vlen vetëm për termoizolimin. Shumë shtete federale gjithashtu sigurojnë fonde të KfW për dritare të papërshkueshme nga zhurmat. Ky është veçanërisht rasti për shtëpitë e vendosura pranë aeroporteve, të cilat janë të ekspozuara ndaj ndotjes së lartë akustike. Nëse ndërtesa juaj është në këtë lloj vendndodhjeje, patjetër mund të jetë e vlefshme të kontaktoni KfW kur kryeni rinovime ose për një ndërtesë të re.
A jeni duke kërkuar për prodhuesit e dritareve në zonën tuaj?

Use our manufacturer locator.

Ka pyetje?

Flisni me ne

AKADEMIA GEALAN

AKADEMIA GEALAN ofron seminare të orientuara drejt tregut mbi tema të tilla si ligji i ndërtimit, shitjet dhe teknologjia e dritareve.

Mos humbisni asnjë lajm!

Dua të marr buletinin "Ndërtesa e Referuar e Muajit" dhe lajmet e GEALAN me E-Mail (afërsisht dy herë në muaj) - pa pagesë dhe që mund t'i shkëpus në çdo kohë.

Gealan

Grupi korporativ GEALAN është një nga prodhuesit kryesorë në Evropë të profileve të vinilit për dritare dhe dyer.

©2023 GEALAN Fenster-Systeme GmbH