Izolimi akustik

Zhurmat dhe hapësirat

"GEALAN Hafen-City-Fenster" kur mbylle arrin një vlerë të izolimit të zhurmave deri në 63 dB – ndërsa dritaret tradicionale me izolim akustik arrijnë të kryejnë një mbrojtje të zhurmave deri më 48 dB.

GEALAN Hafen-City-Fenster®

Izolimin akustik i dritareve e gjeni në këtë video

Ajër i pastër dhe vështirë të dëgjoni zhurma. Kjo është arritur nga mirëvendosja në anën e duhur të dritareve GEALAN Hafen-City®. Duke patur pjerrësi, izolimi i zhurmave arrin deri në 34 dB, duke fituar vlerësimeve dhe certifikime nga ift Rosenheim.

Përfitimet e izolimit akustik

Ventilim natyral dhe izolim maksimal i zhurmave.

Izolim maksimal nga zhurmat kur dritarja është e mbyllur.

Pastrohet lehtë

Kornizë viruale e padukshme

hafen-city.jpg

Jetesë urbane me nje qetësi relaksuese


Ndryshimet e bëra së fundmi në legjislacion kanë përshirë futjen e një kategorie të re në ndërtimet që kryhen në zonat "urbane". GHafen-City-Fensterësojnë hapësirë në ndërtesat e banimit apo bizneset që janë ndërtuar shumë afër njëra tjetrës GEALAN Hafen-City-Fenster (Dritarja e
  
 
Hafencity) është zgjidhja e përkryer për këto lloj kompleksesh banimi, në të cilat qarkullimi natyror i ajrit është i vështirë dhe zhurmat janë të pashmangshme. Me pak fjalë koncepti i krijimit të kësaj dritareje është një zgjidhje për qytetet ku ndërtimet janë në zhvillim e sipër.


Mundësi shume e mirë për të gjithë ndërtuesit apo kontraktorët, ku do të gjejnë dizajne moderne të dritareve ventilim natyror dhe izolim akustik.

Si e perceptojnë njerëzit zhurmën


Çdo person e percepton ndryshe zhurmën. Ajo që dimë me siguri është se një nivel i vazhdueshëm i zhurmës prej 60 decibel e lart stimulon stres gjatë gjumit, dhe nga 80 decibel, shëndeti juaj mund të fillojë të përkeqësohet. Ja disa shembuj demonstrues ku tregojnë eksperienca të përjetuara të zhurmave me nivele të ndryshme në një distancë prej 10m.
 
 
  • 10 dB: Frymëmarrja, fëshfërima e faqeve
  • 50 dB: Stuhitë, zhurmat e frigoriferit
  • 70 dB: Televizori, zhurma e trafikut
  • 90 dB: Kamionët ,zhurmat me matrapik
  • 130 dB: Garat me makina, avionët luftarak
schallschutz-schlaf-1.jpg

Izolim modern kundra zhurmave

Izolim akustik dhe ventilim natyral

GEALAN Hafen-City-Fenster" arrin një vlerë izolimi të zhurmave deri në 63 dB kur mbyllet ndërsa niveli i izolimit në dritaret tradicionale me izolim të zhurmave mund të arrij deri në 48dB. Edhe kur dritarja është pjesërisht e hapur, sistemi GEALAN ende arrin izolim të zërit deri në 34 dB, dhe për këtë ka marrë vlerësim dhe është çertifikuar nga Rosenheim.

Kutia moderne e dritareve

GEALAN Hafen-City-Fenster" është një kombinim i sistemeve GEALAN-KUBUS® dhe GEALAN S 9000. Të dy elementet individuale janë bërë bashkë për të formuar një njësi të vetme, duke përdorur një kornizë montimi të integruar në të. Hapja në formë rrotulluese që bëhet nga ana e brendshme e dritares mundëson një pastrim të lehtë dhe të menjëhershëm të tyre, kjo ështe e mundur në çdo dizanj dritareve që ju mund të zgjidhni pasi ështe e aplikuar në kutinë e dritares. Tani, ndërtuesit dhe kontraktorët kanë në dorë një zgjidhje që u mundëson atyre të kombinojnë arkitekturën moderne me standardet më të larta me izolimin amskimal të zhurmave dhe ventilimin natyror.

Këndvështrime rreth përfitimeve

Ventilim natyral dhe izolim maksimal i zhurmave.

Ajri Hafen-City-Fenster-Rendering-1.png
i freskët pa ndotje akustike - mundësohet nga mirë funksionimi pa zhurmë i "GEALAN Hafen-City-Fenster". Edhe kur dritarja është pjesërisht e hapur, sistemi GEALAN ende arrin izolim të zërit deri në 34 dB, dhe për këtë ka marrë vlerësim dhe është çertifikuar nga Rosenheim.

Pastrohet lehtë

Një avantazh tjetër i GEALANHafen-City-Fenster" është fakti se mund të pastrohet lehtësisht nga brenda dhomës; kutia e ventilimit ështe testuar dhe dizenjuar sipas parametrave te dritares në një dizanj modern

Izolim maksimal nga zhurmat kur dritarja është e mbyllur.

Hafen-City-Fenster-Geschlossen-Rendering-1.png

"GEALAN Hafen-City-Fenster" ka më shumë efektshmëri kur është i mbyllur, duke maksimizuar izolimin zanor nga 63dB, ku rrjedhimisht bën të mundur ruajtjen nga zhurmat e makinave për shtëpitë dhe zyrat tuaja.
 

Kornizë viruale e padukshme

Me kombinimin e sistemeve GEALAN-KUBUS® dhe GEALAN-LUMAXX® fokusi është në linjat e holla. Një kombinim i veçantë i elementeve mullion dhe SASH siguron një profil me dukshmëri minimalis , pa asnjë kompromis strukturor . Ndezja e

lumaxx-3_09-2.jpg
dritës gjatë ditës ështe e panevojshme, në dritaret me korniza të holla , të cilat lejojnë hyrjen
e dritës dhe përmisojnë cilësinë së jetës.
A jeni duke kërkuar për prodhuesit e dritareve në zonën tuaj?

Use our manufacturer locator.

Ka pyetje?

Flisni me ne

AKADEMIA GEALAN

AKADEMIA GEALAN ofron seminare të orientuara drejt tregut mbi tema të tilla si ligji i ndërtimit, shitjet dhe teknologjia e dritareve.

Do not miss any news!

I want to receive the newsletter "Reference Building of the Month" and GEALAN news via E-Mail (approx. twice a month) - free of charge and terminable at any time.

Gealan

Grupi korporativ GEALAN është një nga prodhuesit kryesorë në Evropë të profileve të vinilit për dritare dhe dyer.

& kopje e vitit 2022 GEALAN Fenster-Systeme GmbH
& kopje e vitit 2022 GEALAN Fenster-Systeme GmbH