Forumi Ndërkombëtar i së Ardhmes 2022: GEALAN paraqet risi dhe zhvillime të reja

Headerbild-GEALAN-KONTUR-mit-Alu-Deck-1.jpg

Përveç një kënvështrimi në të ardhmen e tregut të dritareve, Forumi Ndërkombëtar i së Ardhmes 2022 paraqiti gjithashtu risitë e produkteve, zhvillimet e reja dhe zgjidhjet dixhitale për industrinë. Vizitorët nga e gjithë Evropa ishin në gjendje të zbulonin portofolin e gjerë të produkteve dhe shërbimeve të GEALAN në vend në selinë qendrore në Oberkotzau si dhe nëpërmjet transmetimit të drejtpërdrejtë në internet.

Për herë të parë, audienca tregtare u trajtua si një prezantim i GEALAN-KONTUR ®,një sistem i dizajnit premium me një opsion alumini, dhe GEALAN-COMFORT ®, një zgjidhje e nivelit dysheme që bazohet në një sistem të përditësuar të pragut GEALAN.

Përveç dy zhvillimeve të reja nga GEALAN, gjithashtu në Forumin Ndërkombëtar të së Ardhmes.u shpjeguan tiparet e veçanta dhe dizajnet e reja të sistemeve të zgjedhura. U diskutuan gjithashtu teknologji të reja, të tilla si zgjidhjet Smart Home nga TEXINO.

 

GEALAN-KONTUR ®: Sistemi i dizajnit premium me opsion alumini

E bukur, e gjithanshme dhe e sigurt: Sistemi premiumGEALAN-KONTUR ® siguron vlera të larta të performancës, nga termoizolimi dhe zhurmave deri te mbrojtja dhe siguaria nga vjedhjet.  Zhvillimi i ri i sistemit në segmentin 82.5 mm u prezantua për herë të parë nga André Wünsche, Shefi i Menaxhimit të Produkteve dhe Inovacionit në GEALAN.

ELEGANTE. E FUQISHME. E GJITHANSHME.

GEALAN-KONTUR ® është më i kërkuari në mesin e sistemeve moderne të profilit PVC. Me gjuhën e saj të zbehtë dhe të qartë të dizajnit në pjesën e jashtme dhe të brendshme, sistemi vendos theksin në aspektin e dizajnit të dritares. Kornizat e ngushta të tejdukshme dhe sipërfaqja e madhe prej xhami sigurojnë më shumë dritë brenda.

GEALAN-KONTUR ® ofron jo vetëm gjuhën më të fundit të dizajnit, por gjithashtu një gamë të gjerë të opsioneve për dizajnin e sipërfaqes. Përveç sipërfaqeve klasike dhe një programi gjithëpërfshirës, nga viti 2024 ju do të jeni në gjendje të zgjidhni edhe projektet e përfunduara me GEALAN-acrylcolor ® PMMA. Për më tepër, sistemi i ri premium mundëson një dizajn modest prej alumini falë teknikave të sistemit të veshjes prej alumini në një gamë të gjerë ngjyrash nga gama e ngjyrave RAL.

ZBATIMI I NJË ALUMINI TË FORTË

Profilet GEALAN-KONTUR® PVC janë projektuar për kombinim me sipërfaqe të ndryshme të veshjes së aluminit në automatizimin e një prodhimtarie të lartë, si edhe përmasave të mëdha me sistemet GEALAN.

Vizualisht, pamja moderne prej alumini në pjesën e jashtme të dritares nënvizon prirjen arkitektonike drejt dizajnit linear dhe këndor të dritares. Përveç kësaj, sipërfaqet e veshjes së aluminit jo vetëm që janë jashtëzakonisht elegante, por gjithashtu janë jashtëzakonisht rezistente ndaj motit.

Një karakteristikë e veçantë e sistemit GEALAN-KONTUR ® e gjeni edhe në shumë variante dizajni: Ai përfshin një profil SASH që mund të kombinohet vetëm me sipërfaqet e veshjes së aluminit për zvogëlimin e gjerësive të dukshme dhe të mbivendosjes.

Në këtë formë këto profile të dobëta ofrojnë shumë siguri dhe stabilitet! Opsionalisht me dy materiale që plotësojnë në mënyrë të përkryer njëri-tjetrin: me sistemin e tij me shumë dhoma, PVC i provuar siguron izolimin termik në pjesen e sipërme, ndërsa alumini ofron mbrojtje shtesë kundër motit dhe një mbrojtje më të mirë nga vjedhjet.

Thellësia e ndërtimit

prej 82.5 mm e bën GEALAN-KONTUR ®të përshtatshëm për projekte të reja ndërtimi, si dhe në sektorin e rinovimit.

Karakteristikat e performancës

inovative:

  Gjuha
 • e dizajnit e orientuar drejt stilit
 • Nivel
 • i lartë automatizimi
 • Mbrojtje
 • e jashtëzakonshme nga vjedhjet
 • Gamë e gjerë e dizajneve të sipërfaqeve
Sistemi

i dizajnit premium GEALAN-KONTUR ® pritet të bëhet i disponueshëm në fillim të vitit 2023 në ngjyrë të bardhë, me fletë dekorative dhe veshje alumini, dhe plotësisht GEALAN-acrylcolor ®jo më vonë se viti 2024.

 

 

GEALAN-COMFORT ®: Pragu në nivelin e dyshemesë për një kalim pa pengesa

GEALAN po jep kontributin e tij inteligjent për të shmangur rreziqet përgjatë lëvizjes dhe për të mundësuar lëvizje të lirë dhe të sigurt për të gjithë në çdo situatë me dy produkte: pragu i kombinuar i provuar dhe i testuar me përbërjen e tij të qëndrueshme dhe izoluese të nxehtësisë të PVC dhe aluminit dhe varianti premium i nivelit dysheme GEALAN-COMFORT ®. Zgjidhja përkatëse u paraqit edhe në Forumin Ndërkombëtar të së Ardhmes 2022.

Në të ardhmen do të jetë e mundur të kombinohen dyert e shtëpisë ose të ballkonit me një prag në nivel dyshemeje në një produkt absolut premium: pa ndalesa, pajtueshmëri maksimale të sistemit, niveli më i lartë i cilësisë.

GEALAN-COMFORT ® mundëson lëvizje lehtësuese për të gjitha gjeneratat. Prodhuesit e dritareve që tashmë instalojnë GEALAN’ Pragu i provuar dhe testuar, mund të ndërtohet mbi të me zgjatjen e primit dhe lehtësisht mund të realizojmë një prag në nivelin e dyshemesë. Për më tepër, GEALAN-COMFORT ® ofron një zgjidhje estetikisht të sofistikuar me tranzicion të rrëshqitshëm pa një prag të dukshëm.

AVANTAZHI I SISTEMIT MODULAR

 • Bazuar në zgjidhjen ekzistuese të pragut PVC-alumin (pragu i kombinuar 20 mm) nga GEALAN si një bazë për ndërtimin e dyshemesë.
 • I pershtatshem per elementet e shtepise dhe te deres se ballkonit.
 • Mund të përdoret në mënyrë fleksibile në të gjitha sistemet 74 mm dhe 82.5 mm për rinovim dhe ndërtim të ri
 • Përmbush standarde të larta për termoizolim dhe izolim
 • I përshtatshëm për të gjitha variantet e kornizës së platformës së sistemit S 9000 (AD, MD, GEALAN-KONTUR ®)
 • Shton vlerë në sistemin e provuar dhe testuar GEALAN të kombinuar me ekspertizën e sistemit të Gretsch-Unitas (GU)

PROFILET E SHKALLËVE TË ALUMINIT PËR KOMPENSIMIN E NIVELIT TË LARJES SË DYSHEMESË

 • Përdoret para lëshimit të vulës.
 • Hapësirat e
 • hendekut midis profileve të aluminit përdoren për të shkarkuar ujin nga shiu nëpërmjet nivelit të pjerrët të pragut në sistemin e kullimit të siguruar nga klienti
 • Urat mbështetëse
 • PVC për mbërthimin e profileve të shkallëve të aluminit në prag

SHTRËNGIME OPTIMALE TË GARANTUARA

  Vula
 • mekanike nga Athmer siguron papërshkueshmërinë e shiut dhe shtrëngimin e papërshkueshëm nga era
 • Vula rënëse është e integruar në konstruksionin e bordit të SASH-it
Zgjidhja

e pragut të nivelit dyshemeGEALAN-COMFORT ® pritet të jetë në dispozicion deri në fund të vitit 2023.

 

 

GEALAN-acrylcolor ®: Sipërfaqja PMMA vendos piketa të reja

GEALAN ka rafinuar sipërfaqet e profilit me origjinalin për më shumë se 40 vjet: Përfundimi me cilësi të lartë PMMA GEALAN-acrylcolor ® ka vendosur standarde për profilet e dritareve dhe dyerve që nga viti 1980 – me ngjyra të shumllojshme, të sakta, të qëndrueshme dhe të fuqishme si askush tjetër. Aplikimi i GEALAN-acrylcolor ®,një kombinim i pandashëm i xhamit akrilik dhe PVC i arritur përmes bashkë-ekstruksionit, është përsosur vazhdimisht në departamentin e prodhimit të veglave të brendshme për më shumë se 40 vjet dhe është zgjeruar për përdorim në një shumëllojshmëri të gjerë të gjeometrive komplekse.

Dizajni i fasadës me

ngjyra me profilet e dritareve GEALAN-acrylcolor ® është gjithmonë i mundur në ngjyrat e reja që janë trend: aktualisht, paleta e ngjyrave përfshin deri në nëntë nuanca standarde dhe 50 ngjyra të veçanta shtesë sipas kërkesës.

GEALAN është ofruesi i vetëm i sistemit që ofron sipërfaqe të veshura me PMMA në ngjyra metalike. Gjithmonë garanton aplikim të përsosur, madje edhe të ngjyrave me pigmente metalike, duke përfshirë ngjyrat trend DB 703 dhe argjend në gamën standarde të ngjyrave.

Gjatë Forumit Ndërkombëtar të së Ardhmes, zhvilluesit e produkteve të GEALAN cilësuan si trend nuancat metalike në paletën GEALAN-acrylcolor ®, duke zgjeruar nuancat e tyre. Asortimani përmban nuancat e reja të arit, bronzit dhe bezhës perla të ngjashme me RAL 1035 me efekt metalik.

Kombinimi

i duhur i sipërfaqeve GEALAN-acrylcolor ® në pjesën e jashtme dhe dekoret në kornizën e brendshme, na paraqesin një dritare ku thekson pjesën e arkitekturore të ndërtesës, me trendet dhe modelet bashkohore duke e bërë atë ti qëndroj sa më gjatë kohës.

Më shumë rreth teknologjisë së jashtëzakonshme të sipërfaqes GEALAN-acrylcolor ®: https://www.gealan.de/en/innovations/gealan-acrylcolor/

 

 

GEALAN-LINEAR ®: Sistemi i ri i projektimit në segmentin 74 mm

Në dispozicion që nga vjeshta 2021, është shitur në treg pothuajse dy milionë metra profil nga GEALAN në segmentin 74 mm. Dizajni modern i sistemit të profilit GEALAN-LINEAR® ka trajtat të tilla si :i prerë qartë, linear dhe pa kokrriza. Ai gjithashtu është i ngushtë në lartësitë e tij dhe lejon shumë dritë të hyjë në hapësirat e brendshme. Për më tepër, GEALAN i ri 74 mm ka gjithçka që arkitektët, prodhuesit e dritareve, ndërtuesit dhe rinovuesit presin nga një sistem bashkëkohor dhe i besueshëm.

Vizualisht, GEALAN-LINEAR ® është idealisht i përshtatshëm për tendencat më të fundit të ndërtimit. Pamja e saj është moderne e prerë qartë, këndore, dhe pa kompromise. Pamja e saj e jashtme përforcohet vazhdimisht nga brenda : në dhoma, shiritat e xhamit që përputhen dhe linjat e dallueshme formojnë një homolog linear po aq të dukshëm me fasadën.

GEALAN-LINEAR ® gjithashtu impresionon me detajet teknike që garantojnë papërshkueshmëri të jashtëzakonshme, izolim termik dhe mbrojtje nga zhurmat dhe vjedhja. Kjo bëhet e mundur nga tre nivelet e saj në proçesin e mbylljes dhe vulat në kornizë dhe brez. Dizajni i vulosjes së tretë të nivelit qendror është inovativ. GEALAN-LINEAR ® vjen me një sistem qendror mbylljeje me performancë të lartë bazuar në një thellësi të ngushtë ndërtimi prej 74 mm.

Pavarësisht nga të gjitha hollësitë e saj teknike, GEALAN-LINEAR ® mbetet gjithmonë i lehtë për t 'u përpunuar dhe ka aplikime universale. Me thellësinë e ndërtimit prej 74 mm, sistemi është ideal për projekte të reja ndërtimi dhe rinovimet.

Sistemi GEALAN-LINEAR ® është vizualisht dhe teknikisht i gjithanshëm. Kafazët dekorative dhe monokrome bëjnë të mundur një shumëllojshmëri të gjerë dizajnesh dhe kodesh standarde: të laminuara në mënyrë opsionale në pjesën e jashtme me një sipërfaqe të bardhë tradicionale në pjesën e brendshme ose të laminuara në të dyja anët për një pamje të veçantë, ose fletë me ngjyra të ndryshme në pjesën e brendshme dhe të jashtme për më shumë fleksibilitet dhe preferenca individuale të ngjyrave. Struktura të ndryshme të sipërfaqes mund të zbatohen gjithashtu në sistemin e profilit 74 mm: GEALAN-LINEAR ® mund të përfundojë me fletë tradicionale, si dhe me fletë mat ose fletë me një sipërfaqe të drurit të vërtetë. Për bazën, mund të zgjidhni ngjyrat gri, të bardhë, argjilë dhe karafil. Një tjetër veçanti vizuale është bërë e ditur nga Forumi Ndërkombëtar të së Ardhmes: GEALAN-LINEAR ® do të jetë në dispozicion me veshje alumini më vonë.

Një zgjerim pritet të bëhet në sistemet e GEALAN-LINEAR ®: përveç profileve të dritareve për çdo skenar instalimi, GEALAN ofron sisteme të shtëpive private dhe dyerve të oborrit Zgjidhjet me shinë përfshihen gjithashtu në dizajnin GEALAN-LINEAR ®: Përputhshmëri perfekte e shinës është e disponueshme në sistemin GEALAN-SMOOVIO ®. Nuk ka kompromise kur bëhet fjalë për pamjen dhe dizajnin e saj.

Më shumë rrumbullakësisë 74 mm nga GEALAN: https://www.gealan.de/en/systems/gealan-linear/

 

 

GEALAN-KUBUS ®: Sistemi premium i të gjitha xhamave

Sistemet

inovative të dritareve hapin mundësi tërheqëse për pronarët e ndërtesave, arkitektët dhe planifikuesit për të realizuar zarfe ndërtesash me efikasitet energjetik me standarde të larta të projektimit. Sistemi i vitrinave GEALAN këtu është sistemi i të gjitha xhamave GEALAN-KUBUS ®. Me pamjet e profilit të tij minimal, ai siguron një përqindje maksimale të xhamit në pjesën e brendshme dhe të jashtme të dritareve dhe dyerve të ballkonit. Pa grila të dukshme, mbështet dizajnin modern të ndërtesës me një pamje të gjithë xham dhe siguron ndriçimin e duhur. Projekti më i fundit mbresëlënës i ndërtimit që përdor GEALAN-KUBUS ® është Vredeskerk në Tilburg, Hollandë. Ndërtesa, një ish kishë e paqes dhe sakristi, po shndërrohet tani në 39 studio të pavarura dhe dy apartamente përdhese.

 • Objekti: Vredeskerk       
 • Faqja / Shteti: Tilburg / Holandë
 • Ngjyra: GEALAN-acrylcolor ® RAL 7039
 • Viti i ndërtimit: 2022
 • Pronari indërtesës: Hilva Vastgoed
 • Zyra e
 • planifikimit: Bedaux de Brouwer Architekten
 • Nënkontraktori: Wijnsma Kozijnen B.V., Alkulux B.V.

Për t 'u ofruar klientëve dritare të bukura me karakteristika të veçanta, fokusi në zhvillimin e sistemit të dritareve GEALAN-KUBUS ® ishte në realizimin e një dizajni të qëndrueshëm. Prandaj, u mor vendimi që kornizat të projektohen krejtësisht pa vula. Kjo krijoi detyrën sfiduese të integrimit të funksioneve të ndryshme të vulës së xhamit dhe vulës së ndalimit të kornizës në një vulë kryqëzimi.

GEALAN-KUBUS ® përmban nivelin më të lartë të papërshkueshmërisë nga shiu, ngarkesës së erës dhe përshkueshmërisë së ajrit. Dimensioni i sistemit është 100 mm për kornizën/kombinatorin SASH si dhe mullionin. Kjo do të thotë se mullioni dhe pjesët anësore të kornizës kanë të njëjtën gjerësi, e cila përcjell simetri dhe estetikë në syrin e atij që e vëzhgon.

Me një vlerë Uf të testuar prej 0.88 W/(m²K), sistemi inovativ i xhamit GEALAN-KUBUS ® arrin vlerat më të mira të performancës. Vetitë e shkëlqyera të izolimit termik arrihen përmes një dizajni inovativ të profilit dhe aplikimit për të kursyer burime të teknologjisësë shkumës IKD ® në profilin e kornizës. Me opsionin STV ® (Static Dry Glazing), GEALAN-KUBUS ® është një sistem premium që kombinon të gjitha risitë GEALAN në një produkt.

 

 

Teknologjitë e lidhjes: Metoda të reja në lidhjen e thatë STV ® dhe lidhjen e lagësht

Teknologjia e lidhjes në ndërtimin e dritareve po bëhet gjithnjë e më e rëndësishme. Duke shtuar teknologjinë e lidhjes së lagësht, GEALAN po zgjeron gamën e saj të teknologjive inovative. GEALAN tani është furnizuesi i vetëm i sistemit në treg që ofron qasje në teknologji të ndryshme të lidhjes për sistemet e tij të profilit dhe për të siguruar mbështetje me produkte të përshtatshme dhe teknologji aplikimi.

Teknologjia

e lidhjes ka disa avantazhe. Elementet e dritares janë më të mëdha dhe mund të zbatohen me statikë të përmirësuar. Më shumë sipërfaqe xhami dhe gjerësi të hollë të faqes realizojnë një dizajn modern. Për më tepër, ngurtësia torsionale dhe stabiliteti dimensional i dritareve është rritur.

Dritaret e lidhura gjithashtu zvogëlojnë kërkesat e shërbimit, ofrojnë siguri shtesë të transportit dhe zvogëlojnë peshën nëse përforcimet e çelikut nuk janë të nevojshme.  

STV ® (Xham i thatë statik):
Kombinimi i STV ® me përforcimin tradicional të çelikut përmirëson statikën e dritareve dhe bën të mundshme përmasat e zgjeruara të elementeve. Puna për rregullimin dhe rirregullimin e sistemeve të dritareve mund të reduktohet në minimum.

Një gamë e gjerë e profileve SASH me shiritin STV ® të aplikuar në fabrikë i jep prodhuesit të dritareve më shumë fleksibilitet dhe lejon porosi me përmasa më të vogla me teknologjinë STV®.

STV ® nga GEALAN e bën më të lehtë nisjen me teknologjinë e lidhjes. Edhe pas periudhave të gjata të përdorimit, dritaret me teknologjinë STV ® mbyllen në mënyrë të përkryer; dhe lehtësia e përdorimit rritet.

Tani teknologjia e testuar STV ® po përmirësohet me qëllimin e ndërtimit përfundimtar të xhamit pa lagur elementët. Me STV ®, tani është e mundur të përshpejtoni procesin e xhamit krahasuar me sistemin e mëparshëm duke lagur shiritin. Xhami i dritares mbahet në vendin e duhur përpara sipërfaqes së lidhjes nga inserte të posaçme prej xhami, të cilat më pas mund të pozicionohen në brez. Pasi të jetë rreshtuar, përdoret një levë xhami për të shtypur xhamin në shiritin ngjitës dhe për ta fiksuar atë në vend. Kjo teknologji është zhvilluar dhe testuar me klientë pilot për një periudhë dy vjeçare dhe është duke u zbatuar aktualisht.

Lidhja me lagështi:
GEALAN tani ka integruar teknologjinë e lidhjes me lagështi në sistemet e saj aktuale. Kjo ishte e mundur vetëm për shkak të zhvillimit të gjeometrive të reja të profilit me një zbritje xhami të optimizuar për lidhjen e lagësht. Këto profile tani janë shtuar në portofolet e platformave të sistemit S 9000, GEALAN-LINEAR ® dhe GEALAN-KONTUR ®.
Vetëm sistemet ngjitëse me miratim RAL përdoren për procesin e lidhjes së lagësht. Performanca e lidhjes dhe përputhshmëria e produkteve të tyre me profilet GEALAN u testuan në mënyrë gjithëpërfshirëse me prodhuesit e ngjitësve. Po ashtu, të gjitha testet e elementeve të kërkuara për miratimin e sistemit ngjitës RAL u kryen në platformën S 9000 dhe u kaluan me sukses. Në maj 2022, vula e cilësisë RAL për ngjitës të lëngshëm u realizua për platformën e sistemit GEALAN S 9000; GEALAN-LINEAR ® dhe GEALAN-KONTUR ® do të realizohen së shpejti.

 

Argumentet për teknikat e ndryshme të lidhjes:

STV ®:

 • I shpejtë për t 'u integruar në program dhe i lehtë për t' u përpunuar
 • Nuk është i nevojshëm asnjë investim i lartë në teknologjinë e makinerive
 • Mund të përdoret edhe për punë ose objekte të veçanta, për shembull për elemente specifikisht të larta.
 • Në sistemin S 9000, STV ® ofrohet si standard për të gjitha sasitë, madje edhe për variantet e ngjyrave
   
Lidhja e

lagësht:

 • Proceset eprodhimit mund të automatizohen duke investuar në teknologjinë e makinerive.
 • Janë disponibël nivele të ndryshme automatizimi
 • Lidhja
 • vertikale ose horizontale mund të zgjidhet 
 • nevojshme për lidhjet e qelqit në elementet RC2 dhe RC3
 • Rekomandohet për një përqindje të lartë të elementëve në dritaret me lidhje.

Kasetë STV e kombinuar me lidhjen e lagësht:

 • I përshtatshëm për automatizim të lartë në teknologjinë e lidhjes për elementet e dritareve
 • Mund të përdoret me xham horizontal
 • Për shkak të ngjitjes së drejtpërdrejtë të xhamit në shiritin ngjitës STV ®, elementët janë menjëherë të gatshëm për transport pa u shkëputur.
 • Rreziqet
 • e deformimit reduktohen

Më shumë rreth STV ® nga GEALAN: https://www.gealan.de/en/innovations/statics-stv/

 

 

Produktet

dixhitale: Zgjidhjet inteligjente për ventilimin dhe automatizimin e dritareve

GEALAN është një nga prodhuesit kryesorë evropianë të profileve PVC për dritare dhe dyer. Temat e dritareve dhe ventilimit janë të lidhura nga një logjikë e brendshme: Dritaret janë kontakti i pjesës së brendshme me atë të jashtme dhe pika ideale për të zbatuar ventilimin. GEALAN ka rimenduar funksionin klasik të ventilimit të dritareve dhe e ka përmirësuar atë teknikisht:

Rezultati janë sistemet e ventilimit që u japin dritareve funksione të reja, inteligjente. Në ndryshim nga ventilimi klasik i dritareve, ato ventilojnë në mënyrë shumë më efikase, të rehatshme dhe të sigurt.

Rezultati është familja e produkteve GEALAN-CAIRE ®: Nga ventilimi bazë deri te ventilimi i qetë i Smart Home-enabled, ai ofron zgjidhjen e duhur të ventilimit për dritaren. Arkitektët, planifikuesit dhe ekspertët e ventilimit hartojnë planimetrinë e duhur të ventilimit bazuar në llogaritjen e kërkesave të ventilimit dhe kërkesat individuale për performancën e ventilimit (duke shkuar përtej mbrojtjes së lagështisë: ventilim i zvogëluar, ventilim nominal, ventilim intensiv).

Zgjidhja e

ventilimit GEALAN-CAIRE ® Smart

GEALAN-CAIRE ® Smart është një sistem aktiv ventilimi me rikuperim shumë efikas të nxehtësisë për ndërtesat ekzistuese dhe të reja. Ai plotëson kërkesat më të larta përsa i përket ventilimit, efikasitetit të energjisë dhe rehatisë dhe përshtatet me shtëpinë inteligjente. GEALAN-CAIRE ® Smart mund të integrohet në një gamë të gjerë të sistemeve të profilit dhe të instalohet i izoluar ose i mbuluar me llak; vetëm grilat e ngushta të hyrjes dhe daljes së ajrit mbeten të dukshme. Me instalim të dukshëm, GEALAN-CAIRE ® Smart përshtatet në mënyrë të përkryer me elementin e dritares në pjesën e jashtme dhe të brendshme: Teknologjia e sipërfaqes GEALAN-acrylcolor ® me variacionet e saj të ngjyrave është në dispozicion, si dhe fletë të shumta dekorative.

GEALAN-CAIRE ® Smart është i lehtë për t 'u operuar nëpërmjet:

 • Butoni direkt në njësi
 • Butoni
 • i jashtëm i montuar në fluskë, p.sh. në anën ngjitur me dritaren
 • Sensor në sash ose kornizë
 • Pajisje fundore e lëvizshme

GEALAN-CAIRE ® Smart mund të integrohet në një rrjet ndërtimi dhe të kontrollohet në mënyrë të përshtatshme nga smartfoni ose tableti nëpërmjet GEALAN HOME. Aplikacioni falas GEALAN HOME është i disponueshëm për sistemet iOS dhe Android. Nëpërmjet platformës Mediola, GEALAN-CAIRE ® Smart është në përputhje me sistemet e shtëpisë inteligjente dhe pajisjet nga prodhues të ndryshëm.

AFTËSIAE PËRDITËSIMIT:GEALAN-CAIRE ® Smart mund të përshtatet me kërkesat individuale të klientëve në çdo kohë pas instalimit me ndihmën e përditësimeve të funksioneve. Për këtë nuk janë të nevojshme për komponentë shtesë Smart Home. Menuja teknologjike e sistemit të ventilimit inteligjent GEALAN-CAIRE ® u ofron teknikëve një opsion të thjeshtë konfigurimi. Nuk kërkohet aplikacion për këtë. Hyrja kryhet direkt nëpërmjet shfletuesit të internetit.

Markë

e re TEXINO

Lidhje perfekte në dhomat

tuaja; Nëse zgjidhni një shtëpi inteligjente me TEXINO-s, ju mund të krijoni një shtëpi të rehatshme, të shëndetshme dhe të sigurt vetëm me disa klikime. Zbuloni të gjitha mundësitë e automatizimit të dritareve dhe dyerve dhe si të përmirësoni shtëpinë tuaj me zgjidhjet e TEXINO në faqen e re të internetit në emrat VEKA dhe GEALAN.

Çfarë është TEXINO?

Marka

e re TEXINO sjell aftësitë e dy prodhuesve premium nën një çati: eQ-3, të cilën Berg Insight e ka emëruar në mënyrë të përsëritur si lider të tregut evropian për sistemet e shtëpive të plota, sjell në partneritet sistemin e saj të shtëpisë inteligjente Homematic IP. Grupi VEKA, me dy ofruesit e sistemeve VEKA dhe GEALAN, është lider në tregun botëror në profilet e dritareve PVC. Këta specialistë tani kanë grumbulluar eksperiencat e tyre. Rezultati: Zgjidhni dritaret, dyert dhe tendat e duhura me cilësi të lartë por të përballueshme në çmim, për të patur një jetë më të lehtë dhe më të shëndetshme, me një klim të brendshme të përsosur, temperaturë ideale në dhoma deri në hapje dhe mbyllje automatike të tyre.

A duhet të jem një ekpert në teknologji për të patur një shtëpi inteligjente?

Me produktet TEXINO, prodhuesit e dritareve fitojnë ofrojnë një biznes dhe shtëpi inteligjente dhe të sigurtë. Thjeshtësia në përdorim është një vlerë e shtuar për këto dritare.

Përveç kombinimeve të testuara të produkteve, TEXINO përfshin edhe paketën me shërbim të plotë me udhëzimet e saj të instalimit, programet e trajnimit, suportin personal;lehtësia në përdorim mund të konsiderohet si një lojë fëmijësh.

Shko tek TEXINO: https://www.gealan.de/en/products/smart-home/

 

 

Shërbimet

digjitale: Mjete efektive nga planifikimi i dritareve deri në instalim

Idetë

e reja dhe zgjidhjet dixhitale janë gjithashtu vendimtare për industrinë e dritareve. Si një pionier dixhital, GEALAN tashmë ka mjete të shumta në dispozicion për të mbështetur planifikuesit dhe prodhuesit e dritareve në punën e tyre të përditshme. Ne ju bëjmë për vete në biznesin e dritareve të së ardhmes.

Vizualizimi i dritares në dimensione të reja

Përzgjedhja e dritareve dhe dyerve nuk ka qenë kurrë më e lehtë.

‘Si do të dukeshin dritaret me ngjyra të ndryshme?Si do të dukej një derë me shinë në këtë mur? Këto janë pyetje që mund të lindin, por janë të vështira për t 'u përgjigjur nëse ju mungon imagjinata. Digital Building Solutions (DDS), VEKA Group’s digitalisation partner, ka zgjidhje softuerike në dispozicion për t 'iu përgjigjur vizualisht pyetjeve të tilla për ju. Augmented Reality lehtëson vizualizimin e modeleve 3D në çdo vend të dëshiruar. Ajo lejon që elementët e dritares dhe derës të shfaqen në ndërtesën e synuar sa hap e mbyll sytë. Elementët e dritareve dhe dyerve mund të ndryshohen dhe hiqen lehtësisht në vetëm pak hapa, dhe pa shumë mundim nga një smartfon ose tablet.

Planersoftware 2.0

Me Planersoftware 2.0, GEALAN u ofron partnerëve të saj një mjet dixhital që i lejon ata të planifikojnë dritaret dhe dyert PVC pa vështirësi. Të gjitha detajet e produktit ruhen në formë digjitale dhe përditësohen vazhdimisht.

Planersoftware 2.0 bën llogaritje, planifikon kërkesa statike dhe mund të shfaqë planet si një model i plotë 2 ose 3D, duke përfshirë profile, përforcime dhe shpime. Kjo do të thotë se është gjithashtu e mundur të punohet me metodën e planifikimit dixhital të Modelimit të Informacionit të Ndërtimit (BIM).

BIM – Modelimi i Informacionit të Ndërtimit: Metoda e planifikimit të së ardhmes

Veçanërisht në projekte më të mëdha, ndryshimet mund të ndodhin gjatë fazës së planifikimit. Kjo do të thotë se çdo vizatim duhet të ndryshohet dhe përcaktimi i sasisë duhet të rregullohet. Të gjitha palët e përfshira në ndërtim marrin më pas vizatime të përditësuara në mënyrë që të jenë në gjendje t 'i koordinojnë ato me planifikimin teknik përkatës. Plus i madh i planifikimit duke përdorur metodën BIM: Modelet BIM jo vetëm që kapin strukturat gjeometrike të një ndërtese, por gjithashtu mbajnë të gjitha të dhënat dhe atributet përkatëse të ndërtimit në mënyrë qendrore në mënyrë që ato të përditësohen sipas nevojës.

GEALAN është një pionier në Modelimin e Informacionit të Ndërtimit (BIM): Shërbimi BIM i GEALAN mbështet arkitektët dhe planifikuesit me elemente të planifikueshme lirisht dhe veçanërisht realiste të dritareve dhe dyerve. Tashmë kontrollon dhe konfirmon paraprakisht fizibilitetin teknik pa pagesë. Kjo paketë gjithëpërfshirëse unike ka bindur jurinë që në mënyrë të përsëritur ta rendisë ‘Modelimi i Informacionit të Ndërtimit’ të GEALAN në vendin e parë në kategorinë ‘OFERTA më e MIRË e TË DHËNAVE BIM’.

Ekspertët dixhitalë kujdesen për të dhënat kryesore dhe këshillat

Portofoli

i produkteve ndryshon vazhdimisht – pavarësisht nëse shtohet një profil i ri, rishikohet një profil ekzistues ose shtohen filtra ë rinj në gamë. Zgjidhje të ndryshme të softuerit të ndërtimit të dritareve gjithashtu ofrojnë rregullisht zhvillime dhe funksionalitete të reja. Këtu qëndrimi mbi gjërat është një sfidë e vërtetë.

Cilësia dhe plotësia e të dhënave kryesore luajnë një rol kyç në zbatimin e proceseve thelbësore. Aty ka potencial të madh për optimizim në këtë pikë. Ekspertët dixhitalë të DBS mbështesin proceset përkatëse me njohuritë e tyre të zgjeruara gjatë realizimit.

Më shumë zgjidhje dixhitale të lidhura me dritaren GEALAN : https://www.gealan.de/en/window-related-digital-solutions/ 

 

Marc-Schenk

Marc Schenk

5.7.2022

Artikujt më të fundit

GEALAN-COMFORT-01.jpg

GEALAN-COMFORT®: Zgjidhja e gjumit premium në nivelin e dyshemesë tani është në dispozicion

GEALAN-COMFORT® është këtu: Me zgjidhjen e re të pragut të nivelit të dyshemesë, janë të mundura tranzicionet pa pengesa në përputhje me DIN 18040. Përveç kësaj, GEALAN-COMFORT® ofron një zgjidhje estetikisht të sofistikuar me një tranzicion të qetë pa një prag të dukshëm. Klientët e parë kanë qenë tashmë në gjendje të njohin pragun e ri të primeve GEALAN në praktikë.

Texino-Key-Visual-Landingpage.jpg

Sistemi juaj i dritareve mund të jetë më tepër se kaq: TEXINO krijoni nje shtëpi me teknologji inteligjente për fëmijët tuaj.

Lidhje perfekte në dhomat tuaja; Nëse zgjidhni një shtëpi inteligjente me TEXINO-s, ju mund të krijoni një shtëpi të rehatshme, të shëndetshme dhe të sigurt vetëm me disa klikime. Zbuloni të gjitha mundësitë e automatizimit të dritareve dhe dyerve dhe mënyrave sesi të përmirësoni shtëpinë tuaj me zgjidhjet e TEXINO bëjeni duke klikuar në faqen e internetit mbi emërtimin VEKO dhe GEALAN.

Keyvisual-news.jpg

GEALAN ju fton në Forumin Ndërkombëtar të së Ardhmes 2023

Forumi Ndërkombëtar i së Ardhmes i GEALAN do të zhvillohet përsëri në format hibrid në vitin 2023: Më 25 maj 2023, mbledhja kryesore e industrisë do të merret përsëri me tregun europian të dritareve. Në Forumin Ndërkombëtar të së Ardhmes 2023 nuk do të mungojë prezantimi i produkteve premium dhe mjeteve dixhitale nga GEALAN. Ashtu si në vitin e kaluar, të gjitha leksionet do të transmetohen online nëpërmjet transmetimit të drejtpërdrejtë.

A jeni duke kërkuar për prodhuesit e dritareve në zonën tuaj?

Use our manufacturer locator.

Ka pyetje?

Flisni me ne

AKADEMIA GEALAN

AKADEMIA GEALAN ofron seminare të orientuara drejt tregut mbi tema të tilla si ligji i ndërtimit, shitjet dhe teknologjia e dritareve.

Mos humbisni asnjë lajm!

Dua të marr buletinin "Ndërtesa e Referuar e Muajit" dhe lajmet e GEALAN me E-Mail (afërsisht dy herë në muaj) - pa pagesë dhe që mund t'i shkëpus në çdo kohë.

Gealan

Grupi korporativ GEALAN është një nga prodhuesit kryesorë në Evropë të profileve të vinilit për dritare dhe dyer.

©2023 GEALAN Fenster-Systeme GmbH